Over ons

FrankFrank Kouwenhoven
met ruim 35 jaar ervaring als fiscalist en bestuurder. Tevens trompettist en zanger in de Old Rhine Jazz Band.

Frank is onze expert op het gebied van BTW en andere fiscale zaken. Omdat we bij het realiseren van de collectieve zonnepanelenparken met nogal wat regelgeving te maken hebben, is zijn kennis van onschatbare waarde. “Het verlagen van onze mondiale CO2 uitstoot, moet gedragen worden door de samenleving. Met de inspanning van de overheid alleen redden we het niet. Frank’s favoriete citaat is afkomstig van Wubbo Ockels: ‘De aarde is een ruimteschip waarvan wij de astronauten zijn. Behoud en koestering van dit voertuig is onze eerste zorg. De zon biedt de mogelijkheden dat behoud te waarborgen. Laten we allen dit aanbod omarmen!’

 

Ad Faasse

Ad Faasse
initiatiefnemer, secretaris en medeoprichter van de coöperatie Groene Hart Energie, specialist in duurzame ontwikkeling en circulaire economie.

Ad heeft het initiatief genomen om samen met Bert van’t Veer de coöperatie op te richten om actie te kunnen ondernemen op het gebied van de verduurzaming van de energiehuishouding in het Groene Hart. Van huis uit bedrijfsjurist heeft hij de hand gehad in verschillende gebiedsontwikkelingen in de Randstad en elders. Een woongebied zo duurzaam als mogelijk maken – zowel wat energie betreft, als qua gebouw en leefomgeving – waren daarbij de doelen. Om dat tot stand te brengen heeft hij verschillende bedrijven opgericht. Daarnaast geeft hij gastcolleges aan de economische faculteit van de universiteit van Gdansk, en houdt hij zich ook bezig met in de praktijk brengen van het concept circulaire economie.

 

 

 

 

Bert1Bert van ‘t Veer
Bestuurslid met flinke dosis ervaring als MKB Accountant en Adviseur Duurzaamheid.

Volgens Bert is duurzaamheid een gevolg van niet-duurzaam, want iets wat niet duurzaam is, daar wil je van af. Bert zet zich graag in voor onze coöperatie om zo een bijdrage te leveren aan een CO2 neutrale energieopwekking en het bevorderen van de transitie van fossiele naar hernieuwbare energie. Waar Bert zelf energie van krijgt? Samenwerken, ontwikkelingen in gang zetten en waarmaken! Dat doet hij niet alleen bij Groene Hart Energie. Ook bij het Schoutenhuis en de Rotary is hij zeer betrokken.

 

 

TomTom van Eerde
Technisch geweten en (bijna) alleskunner. Geniet in zijn vrije tijd graag van het onderwaterleven of een heerlijk speciaal biertje.

Een studie Bedrijfskunde alleen vond Tom niet genoeg. Daarom deed hij nog een tweede studie in de techniek- en wetenschapsfilosofie. Met Tom in de buurt vallen er nooit lange stiltes. Hij heeft altijd wel iets boeiends te vertellen over de invloed van technologie op onze samenleving of de drijfveren van de postmoderne consument. Werken aan een duurzame toekomst vindt hij niet alleen logisch en noodzakelijk; het is ook leuk! Tom: “Bij het Groene Hart Energie werken we samen aan een doel waar we allemaal wat aan hebben en daar krijg ik nou energie van!”